Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. новембар 2018.

АКЦИЈА „БЕСПЛАТАН ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕД УЗ ПОЛИТИКУ”

АКЦИЈА „БЕСПЛАТАН ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕД УЗ ПОЛИТИКУ”

У Заводу за здравствену заштиту радника „Железнице Србије” у суботу ће бити одржани интернистички прегледи са ЕКГ-ом, ултразвук крвних судова врата и прегледи пулмолога.

 

Лист „Политика” у сарадњи са Заводом за здравствену заштиту радника „Железнице Србије”, a уз подршку Општине Савски венац, организоваће у суботу, 1. децембра, акцију бесплатних прегледа. Заинтересовани читаоци овог дневног листа моћи ће да обаве интернистички преглед са ЕКГ-ом, ултразвук крвних судова врата или преглед пулмолога. Прегледи се могу заказати данас, од 13 до 14 часова, на број телефона „Политике” 011-330-1758.

 

Примаријус др Владо Батножић, директор Завода, каже да су превентивни прегледи веома значајни и да имају за циљ да подигну свест грађана о здравственој култури и да помогну да се правовремено реагује и смањи број оболелих.

– Превентивни прегледи скраћују пут од заказивања до уласка у ординацију. Акције које промовишу бесплатне прегледе имају огромну важност јер у кратком року дају увид у комплетно здравствено стање великог броја пацијената – истиче др Батножић.

 

Подршку акцији дала је и Општина Савски венац. Ирена Вујовић, председница општине, истиче да је веома значајно што је грађанима омогућено да без упута и здрвствене књижице могу да обаве неки од значајних прегледа.

– Важно је да се апелује на људе на мисле на своје здравље и редовно посећују лекаре јер је превентива пола здравља – додала је Вујовићева.

 

 

 Извор: Лист „Политика“

Top