Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. октобар 2019.

Акција обнове фасада на Савском венцу се наставља

Акција обнове фасада на Савском венцу се наставља

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић заједно са градским секретаром за комуналне и стамбене послове Николом Ковачевићем и директором ЈП „Градско стамбено“ Петром Андријашевићем данас је обишла радове на санацији фасада у улицама Милоша Поцерца 11 и Краља Милутина 40- 42.

 

Ирена Вујовић је након обиласка поручила да је иницијатива за обнову ових фасада потекла од грађана Савског венца.

- Општинско руководство свакодневно комуницира са грађанима и заједнички покушавамо да решимо све проблеме, у складу са нашим надлежностима. Ове дотрајале фасаде не само да нарушавају изглед нашег Савског венца, него угрожавају и безбедност грађана. Захваљујући одличној сарадњи са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове који ове радове обавља заједно са ЈП „Градско стамбено“ у протеклом периоду вратили смо првобитни сјај бројним зградама на нашој општини- изјавила је Вујовић и поручила да ће се у истом смеру и наставити како би Савски венац био боље, лепше и уређеније место за живот.

 

Према речима Николе Ковачевића пројекат  „Лепше лице Београда“ који спроводи  Секретаријат за комуналне и стамбене послове града Београда, из године у годину обухвата обнову све већег броја фасада на територији централних градских општина.

-Испред Града Београда препознали смо и прихватили иницијативу руководства општине Савски венац и у сарадњи са ЈП „Градско стамбено“ које изводи радове, трудимо се да улепшамо лице ових стамбених зграда на задовољство свих суграђана са Савског венца- закључио је Ковачевић.

Обиласку су присуствовали и чланови Већа општине Савски венац Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић.

Top