Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. фебруар 2009.

АНКИНИХ 100 ГОДИНА

Поводом 100-ог рођендана наше суграђанке Анке Влашки, Влада Милић, заменик председника општине, данас је са сарадницима посетио најстарију житељку Савског венца у њеном дому у Дурмиторској улици, где живи са сином Јованом. Гости су слављеници донели торту и апарат за мерење притиска.
Уобичајено непричљива, данас је, током једночасовне посете, живо комуницирала са гостима, описујући сегменте живота којих се најбоље присећа, а то је, претежно, њена младост. Бригу о њој преузео је син Јован, (81) који је пре неколико година изгубио и супругу и сина. Услуживши госте, Јован је рекао да је лепо о родитељу преузети оволику бригу, али је напорно, јер ни он није млад.
Госпођа Влашки родила се у Илоку. Са оцем, продавцем Светог писма, затекла се на једном од сарајевских мостова управо у моменту атентата на престолонаследника Фердинанда. Живела је у Шиду и Новом Саду, стекла је пензију. Никада није јела месо, само поврће. Не воли телевизију, већ жив разговор са људима. Крвни притисак јој је добар, осим бруфена не пије лекове. Поздрављајући се, рекла је: "Пазите строго шта радите, имајте љубави према другоме...".
Top