Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. новембар 2017.

БЕСПЛАТАН БОРАВАК У „ПИОНИРСКОМ ГРАДУ“ ЗА СВЕ ОСНОВЦЕ СА САВСКОГ ВЕНЦА

БЕСПЛАТАН БОРАВАК У „ПИОНИРСКОМ ГРАДУ“ ЗА СВЕ ОСНОВЦЕ СА САВСКОГ ВЕНЦА

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић посетила је данас Спортско-рекреативни центар „Пионирски град“, где је за ученике свих основних школа са Савског венца Општина организовала бесплатан боравак у трајању од четири сата.

- Као што смо и најавили, ове школске године општина Савски венац организује велики број ваннаставних активности за наше основце, како бисмо им омогућили да своје време проведу на што квалитетнији начин. Поред бројних бесплатних едукативних и спортско-рекреативних садржаја који су нашим малишанима на располагању у ДКЦ Мајдан, одлучили смо да за све основце са територије општине организујемо и бесплатан боравак у Спортско-рекреативном центру „Пионирски град“- рекла је Ирена Вујовић.

Она је истакла да се за овај програм пријавило 1750 основаца са Савског венца, који ће током боравка у Пионирском граду у трајању од четири сата имати прилику да учествују у различитим едукативним радионицама и да се опробају у спортско-рекреативним активностима на спортским теренима. За све ученике је обезбеђена ужина, као и аутобус који ће их превозити од школе до Пионирског града.

- Поред боравка у Пионирском граду, за наше основце од 1. до 4. разреда организовали смо и бесплатну школу енглеског, немачког и руског језика, која ускоро почиње са радом у просторијама Општине - рекла је Ирена Вујовић, истичући да се много програма реализује на иницијативу родитеља, деце или директора школа, а да се Општина труди да, у складу са могућностима, изађе у сусрет свим иницијативама које се тичу бесплатних садржаја за децу.

Директор СРЦ „Пионирски град“ Љубомир Јовановић истакао је да, годинама уназад, Пионирски град, у сарадњи са Градом Београдом, организује бесплатне летње и зимске кампове за децу, који се састоје из забавних, едукативних и спорстких радионица.

- Општина Савски венац, са којом имамо одличну сарадњу, је за своје основце обезбедила боравак у Пионирском граду. Ове недеље имамо групу ученика од 5. до 8. разреда, за које је организован спортски дан, а следеће недеље ћемо угостити малишане од 1. до 4. разреда, за које су предвиђене радионице забавног, едукативног и спортско-рекреативног карактера, које ће водити наши инструктори - рекао је Јовановић, додавши да је у плану изградња нових објеката, спортских терена и базена у СРЦ „Пионирски град“.