Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

22. април 2019.

Бесплатан програм за средњошколце током пролећног распуста

Бесплатан програм за средњошколце током пролећног распуста

Музеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током пролећног распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом “Превише приче неће напунити ћуп – креативне радионице керамике и изложба радова”.

Курс ће трајати од 29. априла до 3. маја и реализоваће се у две групе.  Заинтересовани ученици се могу определити за термин од 10 до 14 или термин од 14 до 18 сати.

 

У оквиру програма “Превише приче неће напунити ћуп”, свака група полазника ће у континуитету од пет радних дана (од понедељка до петка) у четворочасовним терминима, уз уводно предавање кустоса на тему Традиционална афричка керамика, овладати технологијом израде, украшавања, глачања и бојења предмета од глине, који ће се затим пећи и припремати за излагање. Завршни део програма одржаће се у суботу, 4. маја, када ће полазници уз помоћ кустоса креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се у недељу, 5. маја у 14 часова, саопштено је из Музеја афричке уметности.

 

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: kontakt@mau.rs са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрана група курса (10-14 часова или 14-18 часова). 

 

Радионице осмишљавају и воде: Милица Јосимов, вајар/конзерватор МАУ, Марија Милош, виши кустос МАУ, и Милица Наумов, антрополог.  

 

 

 

Top