Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. март 2018.

Чланови делегације Централног административног округа Москве обишли „Београд на води“

Чланови делегације Централног административног  округа  Москве обишли „Београд на води“

Делегација Централног административног  округа  Москве,  на челу са председником Владимиром Говердовским посетила је данас, у пратњи председнице општине Савски венац Ирене Вујовић и чланова делегације Општине, зграду Београдске задруге где су имали прилику да се упознају са пројектом „Београд на води“.

Гости из Москве су потом обишли Савску променаду и градилиште Београда на води, а обиласку су присуствовали главни урбаниста Милутин Фолић и заменик директора „Београда на води“ Александар Трифуновић, који су упознали госте са развојем највећег пројекта у Београду.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић објаснила је гостима из Москве да је реализацијом пројекта „Београд на води“ Савски венац добио првих хиљаду метара Сава Променаде са силасцима на реку, са зеленим површинама, дрворедима, дечјим игралиштима, спортским теренима и осталим садржајима који иду уз реку.

-Са оваквим пројектима Београд полако стаје раме уз раме са европским метрополама, а Москва је свакако једна од најлепших. Захваљујући преседнику Александру Вучићу и Влади Србије, наша земља, која је до пре неколико година била на ивици банкрота, данас је број један за инвеститоре у овом делу Европе- објаснила је Вујовић, посебно истичући да је Београд данас град који се убрзано развија, што се најбоље види на примеру општине Савски венац.