Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. фебруар 2019.

„Дан бајки“ у Кући краља Петра

„Дан бајки“ у Кући краља Петра

Светски дан бајки обележен је данас у Кући краља Петра Првог на Сењаку уз богат програм који је приређен за децу са Савског венца. Са малишанима се дружила и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

 

Она је истакла да је поводом „Светског дана бајки“ Општина желела да обрадује своје најмлађе суграђане и да им један обичан дан који проводе у вртићима учини лепшим и садржајнијим.

 

- Брига о деци је наш приоритет и циљ нам је да им обезбедимо најбоље могуће услове за здраво и безбедно одрастање. Због тога улажемо у уређење школа, вртића, обнављамо дечија игралишта широм општине и градимо нова, а у том правцу ћемо наставити и у наредном периоду, јер је визија Савског венца као општине да буде по мери свих њених грађана, па самим тим и оних најмлађих – рекла је Вујовићева.

 

Она је додала да деца са Савског венца имају на располагању и велики број бесплатних спортских и едукативних програма, али и дечије манифестације по којима је општина постала препознатљива.

 

- Мислимо на наше најмлађе суграђане током читаве године, а сезона даривања на Савском венцу је стално, не само када су празници и традиционална подела новогодишњих пакетића – рекла је Вујовићева, подсетивши да присутне малишане данас очекују и поклони.

 

Манифестација „Дан бајки“ окупила је велики број најмлађих становника Савског венца који су у Кући краља Петра уживали у представи „Пипи Дуга Чарапа“, забављали се уз аниматоре, а на крају програма уручени су им и слатки поклони који су обезбеђени под покровитељством компанија „Бамби“ и „Књаз Милош“.

 

 

Top