Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Екологија

23. октобар 2016.

Дан планете Земље

Дан планете Земље

Пов одом Дана планете Земље ГО Савски венац и Европски омладински центар у оквиру Локалног еколошког акционог плана расписују ликовни и литерарни конкурс на тему заштите животне средине за избор

НАЈЛЕПШЕГ ЛИКОВНОГ РАДА И

НАЈБОЉЕ ОСМИШЉЕНЕ ВИЗИЈЕ

под називом

"Моја локална заједница 2025. године"

 

Позив на радионицу

Права детета и животна средина

 

Градска општина Савски Венац у партнерству са Центром за људска права и студије развоја (CHRDS) 08. априла 2015. године у периоду између 12 и 14 часова у просторијама Бизнис центра ГО Савски венац, Кнеза Милоша 47. организује радионицу "Права детета и животна средина". Ова радионица ће бити јединствено образовно искуство за децу узраста између 10 и 12. Током радионице, деца ће учити о правима детета са аспекта животне средине. Поред тога, радионица ће указати на везу између права детета, животне средине и природе и стимулисати децу да изнесу своја мишљења о томе на који начин виде своју улогу у решавању питања која се тичу животне средине, као и на који начин проблеми са којима се они свакодневно сусрећу могу бити рефлектовани у активностима које се тичу заштите и унапређења животне средине.

Радионица има следеће циљеве:

  • да учи децу о правима детета са аспекта животне средине;
  • да подиже свест о проблемима животне средине, као и о утицају животне средине на остваривање права детета међу децом и младима;
  • да промовише учешће деце и младих у процесима који се тичу животне средине, а нарочито у активностима усмереним на њену заштиту.

Током радионице биће коришћени различити методи као што су учење кроз активност, подршка одраслих, коришћење симбола, интерактивне дискусије, игре и тимски рад. Предвиђено трајање радионице је 2 сата. Радионицу воде Ивана Савић, дипломирана правница- мастер у области права детета и Јована Драгић, дипломирани биолог заштите животне средине.

 

Након завршене радионице, учесницима и учесницама биће додељени сертификати о похађаној радионици. 

 

Молимо вас да због потреба организације пошаљете потврду  о учешћу на следећи e-mail: imsiragica@savskivenac.rs  

 

 

Top