Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. мај 2019.

„Дани Исидоре Секулић” 2019: Пет наслова у ужем избору за књижевну награду Исидора Секулић

„Дани Исидоре Секулић” 2019: Пет наслова у ужем избору за књижевну награду Исидора Секулић

Градска општина Савски венац организује 4. и 5. јуна манифестацију „Дани Исидоре Секулић“ у част велике књижевнице и прве жене академика.

 

У оквиру манифестације и ове године ће бити додељена награда Исидора Секулић за успешно књижевно дело остварено у књижевним жанровима којима се бавила Исидора Секулић, а које је написано на српском језику и објављено у Србији током 2018. године.

 

Жири Књижевне награде „Исидора Секулић“ у саставу: проф. др Александар Јерков, директор Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ (председник жирија), проф. др Љиљана Марковић, декан Филолошког факултета (члан) и проф. др Радован Кнежевић (члан), од пристиглих 73 књиге одабрао је пет наслова за ужи избор.

 

То су следећи наслови: „Помор и страх“ - Вуле Журић (Лагуна); „Кружок на златни погон“ - Слободан Мандић (Агора); „Туђине“ - Игор Маројевић (Лагуна); „Одустајање“ – Јелена Ленголд, (Архипелаг) и „Последњи аргонаут“ – Александар Гаталица (Службени гласник).

 

У склопу „Дана Исидоре Секулић“ за грађане ће у уторак, 4. јуна, у Театру 78 (Ресавска 78а) бити организована бесплатна позоришна представа „Хроника паланачког гробља“ у извођењу Крушевачког позоришта. Представа ће почети у 20 часова, а заинтересовани суграђани своје карте могу резервисати на број телефона 011/ 2061-766.

 

Другог дана манифестације, 5. јуна, биће уприличена додела Књижевне награде Исидора Секулић у Свечаној сали Скупштине града, са почетком у 12 часова. Манифестација ће се наставити у Кући краља Петра Првог на Сењаку, где ће у 18.30 бити одржана мини позоришна драма „Исидорине опомене“ у извођењу ученика ОШ „Исидора Секулић“.

 

Програм у Кући краља Петра ће трајати до 20 часова.

 

Top