Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. март 2018.

Делегација Централног административног округа Града Москва у званичној посети Градској општини Савски венац

Делегација Централног административног округа Града Москва у званичној посети Градској општини Савски венац

Председница ГО Савски венац Ирена Вујовић дочекала  је данас у Кући краља Петра Првог председника Централног административног округа Града Москве Владимира Говердовског који предводи делегацију овог Округа у званичној дводневној посети општини Савски венац.

 У знак добродошлице посета је  почела пригодним музичким програмом  у извођењу хора “Краљицa Маријa“. Том приликом гости  су се упознали  са богатим саржајем ове  установе културе.

 Након тога  делегација се упутила на састанак у просторије ГО Савски венац где се разговарало о даљим корацима на имплементацији  Протокола о сарадњи који су две Општине потписале прошле године у оквиру Дана Београда у Москви.

На конференцији за новинаре, која је уследила одмах након састанка Ирена Вујовић, председница Општине Савски венац  изразила је задовољство  што је у прилици да по први пут угости делегацију Централног административног округа Москве.

 -Ова посета је јако важна за продубљивање сарадње између наше две општине, нарочито у области културе и спорта, као и размене искустава у циљу унапређења услуга које пружамо грађанима. Потрудићемо се да нашим гостима из Москве будемо добри домаћини и сигурна сам да ће одавде понети лепе успомене – рекла је Вујовићева, додајући да ће чланови делегације из Москве бити у прилици да се упознају са знаменитостима Савског венца, као и са највећим пројектом  „Београд на води“.

 Говорећи о културној размени, Вујовић је подсетила да је на Савском венцу прошле године организован  „Булевар шаха“ по узору на истоимену манифестацију која се одржава у Москви и да је у плану још сличних догађаја, а осим тога у склопу бесплатних програма које Општина организује  за  основце уведен је и бесплатан курс  руског језика.

- На овај начин желимо да сарадњу са нашим пријатељима из Москве  још више унапредимо и  да још више учврстимо везе наша два народа и две општине- поручила је Вујовић.

Говорећи на конференцији председник Централног административног  округа  Града Москве Владимир Говердовски изразио је захвалност председници Општине Савски венац на топлом пријему и добродошлици.

-Српски и руски народ имају традиционално братске односе и надам се да ће тако и остати. Наше две општине имају много тога заједничког, пре свега  то што смо  централне општине Москве и Београда. На данашњем састанку  договорили смо се о наставку  сарадње и прецизирали смо области деловања, а то су култура, спорт и  здравство- истакао је Говердовски додајући да се нада успешној сарадњи и убудуће.