Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. април 2019.

Делегација Градске општине Савски венац посетила општину Лепосавић

Делегација Градске општине Савски венац посетила општину Лепосавић

Делегација Градске општине Савски венац, у којој су били чланови Општинског већа Урош Трипковић и Страхиња Кукић, боравила је у дводневној посети општини Лепосавић, са којом је општина Савски венац недавно потписала протокол о сарадњи. Представнике Савског венца угостио је председник општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима.

 

Тодић је нагласио да је ово само једна у низу планираних активности у циљу имплементације потписаног споразума о сарадњи између две општине.

 

- Данас смо показали да то није само мртво слово на папиру већ да је та сарадња кренула, а у наредном периоду ћемо је интензивирати што ће се огледати у реализацији конкретних пројеката како у области културе, спорта, тако и у осталим областима предвиђеним Споразумом о сарадњи - рекао је Тодић.

 

Он је додао да је свака врста помоћи и подршке од великог значаја за српски народ на Косову и Метохији, а нарочито када је она упућена најмлађим суграђанима.

 

У оквиру посете гости из Београда су за преко 300 малишана из предшколских и школских установа из Лепосавића, Лешка и Сочанице, организовали позоришну представу, а утисци деце су и више него позитивни.

 

Подсетивши да је ово други сусрет представника Савског венца и Лепосавића након потписивања споразума о сарадњи, члан Већа општине Савски венац Урош Трипковић је нагласио да се данас  разговарало о конкретним пројектима и плановима.

 

-Драго ми је што смо успели позоришним представама да обрадујемо нашу децу из Лепосавића, што ћемо чинити и у будућности. Желимо да ови малишани буду наши гости на Савском венцу, али и да са колегама из општине Лепосавић спроводимо још сличних активности како би заједно учествовали у стварању једног лепшег и бољег друштва - рекао је Трипковић.

 

Са представницима Градске општине Савски венац Лепосавић је посетио и одборник Скупштине града Београда Владимир Павловић.

 


 

Top