Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. септембар 2018.

Делегација Општине Савски венац у дводневној посети Централном административном округу Града Москве

Делегација Општине Савски венац у дводневној посети Централном административном округу Града Москве

Делегација Општине Савски венац која је у дводневној посети Централном административном округу Града Москве на челу са председницoм општине Иренoм Вујовић, састала се данас са делагацијом овог округа. Домаћин гостима из Београда је председник Централног округа Москве Владимир Говердовски.

Ово је трећи сусрет Вујовићеве и Говердовског од потписивања Протокола о сарадњи између Савског венца и Централног округа Москве. Током боравка у главном граду Руске федерације делегација Савског венца присуствоваће и свечаности поводом обележавања “Дана Москве”.

Ирена Вујовић је истакла да је велика част присуствовати тако великој свечаности, посебно на тако важан дан за њихов град.

-На данашњем састанку разговарали смо о конкретним пројектима који се тичу културне размене између наших земаља и у наредном периоду ћемо радити на њиховој реализацији. Такође договорили смо и заједничке активности у области спорта - рекла  је Вујовић.

На одржаном састанку две делегације су размениле мишљења и прецизирале будуће активности на имплементацији Протокола о сарадњи, уз акценат на продубљивање сарадње кроз заједничке пројекте у области културе и спорта. Такође, договорена је и  посета колега из Москве почетком следеће године.

Након састанка домаћини су гостима из Београда представили најсавременији мониторинг центар за праћење стања на градским улицама који превасходно служи да би се постигао што ефикаснији рад комуналних служби, али и подигао ниво безбедности.

Top