Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. август 2019.

Делегација општине Савски венац у Москви: Договорене заједничке активности у области спорта и културе

Делегација општине Савски венац у Москви: Договорене заједничке активности у области спорта и културе

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић предводи делегацију општине у званичној посети Централном административном округу града Москве, на позив председника округа Владимира Говердовског.

Током боравка у Москви Вујовићева се састала са замеником председника Централног административног округа града Москве Сергејем Травкином, након чега је са замеником председника задуженим за инфраструктуру, Андрејем Пришчеповим, обишла метро станице које су у фази изградње.

Ирена Вујовић је похвалила двогодишњу успешну сарадњу између две општине и изразила спремност да се она у наредном периоду још више унапреди у складу са потписаним споразумом о сарадњи.

- Данас смо са руководством Централног административног округа града Москве договорили заједничке активности у области спорта које ће бити реализоване следеће године, што подразумева гостовање младих кошаркаша са наше општине на пријатељском турниру у Москви. Такође, биће нам задовољство да и ми будемо домаћини младим спортистима из Москве - рекла је Ирена Вујовић.

Она је додала да је поред размене спортиста, данас договорена и конкретна сарадња у области културе, као и да се разговарало о одржавању манифестације Сајам општина, која ће бити организована од стране ове две општине, како у Москви, тако и у Београду.

Гости из Београда имали су прилику и да се ближе упознају са пројектом Мој округ који се реализује у свим окрузима града Москве ради ефикаснијег решавања комуналних и других проблема, а све у циљу да се на најбољи начин одговори на потребе грађана.

Током посете Москви чланови делегације општине Савски венац присуствоваће и Међународном војно-музичком фестивалу Спаска кула.

Top