Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

03. септембар 2018.

ЂАЧКЕ ТОРБЕ ЗА СВЕ ПРВАКЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

ЂАЧКЕ ТОРБЕ ЗА СВЕ ПРВАКЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Градска општина Савски венац и ове године је обезбедила ђачке торбе и школски прибор за све прваке на својој територији како би им улепшала почетак школовања. Председница општине Ирена Вујовић и члан општинског Већа Владимир Новаковић јутрос су првацима у ОШ „Петар Петровић Његош“ пожелели добродошлицу у школске клупе и уручили поклоне, а потом су са директорком школе Весном Барачков обишли и школске просторије у којима су током лета изведени радови.

 

Вујовићева је навела да је Општина Савски венац искористила период летњег распуста за уређење школских објеката, те да су у оквиру текућег одржавања у седам основних школа изведени неопходни радови - кречење учионица, санирање сала за физичко, тоалета, ходника, поправка инсталација, како би све било спремно за почетак нове школске године.

 

-У ОШ „Петар Петровић Његош“ реновиран је кабинет за физику и хемију и изведени су молерски радови. Ми смо у свакодневном контакту са основним школама на територији општине и трудимо се да им изађемо у сусрет за све што је у нашој надлежности –рекла је Ирена Вујовић, додајући да је приоритет да деца имају што боље услове за рад током школовања.

 

Директорка ОШ „Петар Петровић Његош“ Весна Барачков је истакла да се ова школа први пут након 15 година радује великом броју првака, јер су ове године уписана чак три одељења. Она је похвалила сарадњу са Општином Савски венац и захвалила се руководству општине на уређеним учионицама али и што брину о потребама школе и ученика.

 

Приредба за прваке у јутарњим часовима одржана је и у ОШ „Исидора Секулић“ коју су посетили чланови општинског Већа Урош Трипковић и Данијела Мирјанић. До краја дана представници Општине обићи ће и остале школе на Савском венцу и њихове прваке обрадоваће поклонима за први школски дан.

 

На Савском венцу је ове године у шест основних и три специјалне школе уписано 375 ђака првака.

 

 

Top