Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. новембар 2020.

Додела диплома „Безбедан школарац“ у свим Основним школама на Савском венцу

Додела диплома „Безбедан школарац“ у свим Основним школама на Савском венцу

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда и Удружењем за Безбедност саобраћаја у локалној заједници, успешно је реализовала пројекат „Како бити безбеднији у саобраћају“ у основним школама на територији општине.


Едукација деце завршена је данас уручењем диплома „Безбедан школарац“ у свим основним школама на територији општине Савски венац. Свечаној додели диплома присуствовали су заменик председника ГО Савски венац Урош Трипковић и члан Општинског већа и председник наведене Комисије Зоран Коцић.


-Циљ пројекта, који је успешно реализован у свим основним школама на територији општине, је развијање саобраћајне културе код деце, кроз проверу и унапређење знања, ставова и понашања у саобраћају и употреби система заштите. Такође, циљ је да се кроз рад са децом уоче проблеми и дају препоруке за унапређење редовног саобраћајног образовања и васпитања у основним школама на Савском венцу. Током овог пројекта млађи основци савладали су и стекли потребно знање о безбедности у саобраћају- истакао је Зоран Коцић.

Едукацију деце спровели су стручни предавачи, а најбољим полазницима обезбеђене су дипломе и вредне награде.


На овај  начин Општина Савски венац спровела је још једну активност на пољу саобраћајног образовања и васпитања деце, као кључног елемента за унапређење њихове безбедности у саобраћају. Средства за реализацију пројекта „Како бити безбеднији у саобраћају“ обезбеђена су од стране Секретаријата за саобраћај Града Београда.

 

 

Top