Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. октобар 2019.

Друга ноћна штафетна трка "Night Mile" 17. октобра на Савском венцу

Друга ноћна штафетна трка "Night Mile" 17. октобра на Савском венцу

Тим adidas Runners Belgrade и Градска општина Савски венац и ове године организују једну од најатрактивнијих трка на овом простору "Night Mile", која ће се одржати у четвртак, 17. октобра, од 22 часа, са стартом на Прокопу.

Осим чињенице да се трчи у вечерњим сатима, штафетна трка је занимљива и по томе што се учествује у тимовима од по троје тркача, у мушкој и женској конкуренцији, а дужина стазе је једна миља.

Партнер ове занимљиве ноћне трке је Градска општина Савски венац, на чијој територији се и одржава такмичење.

-Ноћна штафетна трка је настала из заједничке жеље да промовишемо спорт и здраве животне навике и ово је само један од начина на који желимо да укажемо на важност бављења рекреативним спортом. Прошле године трка је испунила сва наша очекивања, велики број суграђана се придружио, а судећи према изузетном интересовању које већ сада влада, можемо да потврдимо да ће на старту бити преко 200 тркача, и да ћемо моћи да се похвалимо једним од значајнијих спортских догађаја на нашој општини - поручио је Урош Трипковић, члан Већа Градске општине Савски венац.

Један од adidas Runners Belgrade капитена, иначе студент докторских студија, Алекса Јовановић наводи да би сваки члан тима требало да претрчи дужину од 1.600 метара, односно два пута 800 метара.

-Коначан скор екипе представља укупно време потребно да сви чланови истрче задату дужину. Најбржи добијају вредне награде, међу којима су и најновији адидас производи за трчање, као што су патике и друга врхунска опрема. Сигуран сам да ће се сви добро забавити и доживети ново искуство -  истиче Јовановић.

Учешће за све који желе да буду део "Night Mile" трке је бесплатно, а пријаве могу да се шаљу преко странице https://www.belgradenightmile.com/  до 14. октобра.

Top