Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац

13. фебруар 2019.

Друга по реду манифестација „Свети Трифун на Савском венцу- У славу књиге и вина“ отворена вечерас

Друга по реду манифестација „Свети Трифун на Савском венцу- У славу књиге и вина“ отворена вечерас

Вечерас је у Кући краља Петра I отворена манифестација „Свети Трифун на Савском венцу – У славу књиге и вина“ коју другу годину заредом организује Туристичка организација општине Савски венац и Удружење "Вински путеви Србије".

Према речима председника Скупштине општине Савски венац Немање Берића који је отворио манифестацију, у склопу овогодишњег програма, представиће се велики број винара, виноградара, винских удружења и произвођача хране из Србије, чије производе посетиоци имају прилику да дегустирају.

-Задовољство ми је што је општина Савски венац део оваквог догађаја који доприноси промоцији наше општине, њених великих туристичких потенцијала, винског туризма и наших туристичких субјеката- винарија, хотела и ресторана. Захваљујем се Удружењу Вински путеви Србије што нас је „винским путевима који не познају границе” уврстило у туристичку руту „Вински пут Београд” крајем 2017. године, након потписивања нашег Споразума о сарадњи - поручио је Берић.

Председник Удружења „Вински путеви Србије“ Зоран Рапајић захвалио је општини Савски венац што је препознала  потребу да се Св.Трифун као заштитник винара и виноградара обележава и у Београду.

ао саставни део програма манифестације јуче је у Свечаној сали општине Савски венац одржано предавање на тему „WineRS card“ где су представљене све погодности  ове туристичке картице за попусте чији је идејни творац удружење Вински путеви Србије - рекао је Рапајић.

С обзиром да је овогодишња манифестација „Свети Трифун на Савском венцу- У славу књиге и вина“ посвећена народном стваралаштву и обичајима, кроз књигу „Здрави били“ аутора Драгише Симића, бројној публици представљене су најлепше српске здравице и обичаји у којима је вино неизбежна компонента.

Top