Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. март 2020.

Дружење са дечијим књижевним ствараоцима за основце са Савског венца

Дружење са дечијим књижевним ствараоцима за основце са Савског венца

У просторијама Канцеларије за младе Градске општине Савски  Венац данас је одржан књижевни сусрет дечијег књижевног ствараоца са  ученицима основних школа „Петар Петровић Његош“ и „Радојка Лакић“.Дружење у трајању једног школског часа организовано је у сарадњи са Вуковом задужбином у Београду, а са тридесетак основаца је разговарала и дружила се Весна Алексић, познати српски писац чијих се више дела налази у школској  лектири.  Испред општине Савски венац госте је поздравио члан Општинског већа Милош Видовић који је поручио да брига о најмлађим суграђанима и њиховим потребама остаје један од приоритета Општине.

-Општина Савски венац наставиће као и до сада да улаже средства у изградњу дечијих игралишта и уређење образовних установа, а уз бројне бесплатне спортско-рекреативне програме које нудимо, наставићемо и праксу организовања бесплатних курсеве језика за наше малишане. Наш циљ је да деци пружимо најбоље услове, било да се ради о стицању додатних знања, квалитетнијег провођења слободног времена или подстицању на бављење спортом и рекреацијом- истакао је Видовић.

Књижевном часу су присуствовали заменик начелнице Управе ГО Савски венац Владимир Јовановић, члан Већа ГО Савски венац Драгољуб Николић, директорка ОШ „Петар Петровић Његош“ Весна Барачков и директор ОШ „Радојка Лакић“ Горан Дујковић са наставницима, као и уредница у Вуковој задужбини Љиљана Симић која је такође узела учешћа у програму књижевног часа.

Позната српска књижевница Весна Алексић бави се писаним стваралаштвом  још  од 1987. године. Прве радове написала за Политикин додатак Политика за децу“.  До сада је објавила  једанаест романа, дванаест књига приповедака и шест  сликовница. Аутор је и монодрама, позоришних представа и више радио драма за децу, а добитник је и бројних награда за  дечију литературу. За  укупан  допринос савременом стваралачком изразу у  писању за  младе , Весна  Алексић  је  добила Змајеву  награду 2004. године, а Роман  Деца  бестрагије  био  је   најбољи  роман  за  децу  и младе 2013. године. Књига Каљави коњ- Приче уз Словенске митологије“ уврштена је   у школску лектиру.

Top