Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

22. март 2019.

Дружење уз пантомиму са децом из ОШ „Стефан Дечански“- Светски дан пантомиме на Савском венцу

Дружење уз пантомиму са децом из ОШ „Стефан Дечански“- Светски дан пантомиме на Савском венцу

Данас је у свечаној сали Општине Савски венац организовано „Дружење уз пантомиму“ са децом из Школе за оштећене слухом „Стефан Дечански“, а  поводом обележавања Светског дана пантомиме.

Децу су са пантомимом упознали председник Светске организације пантомимичара Марко Стојановић, јапански редитељ, театролог и регионални координатор за Азију Светске организације пантомимичара Ацуши Какумото и украјински пантомимичар Данило Колтиков.

Испред општине Савски венац госте је поздравио секретар Скупштине општине Савски венац Сава Мартиновић који је деци пожелео лепо дружење и забаву.

Према речима пантомимичара Марка Стојановића ове године је у Србији обележавање Светског дана пантомиме почело 18. марта када је одржао бесплатни мастерклас пантомиме студентима прве, друге и треће године глуме Факултета драмских уметности у Београду.

-Светски дан пантомиме се од 2011. године обележава у свету сваког 22. марта на дан рођења чувеног француског пантомимичара Марсела Марсоа. Иницијативу да се овај датум обележава покренули смо пре осам година Офер Блум из Израела,  Жан Бернар Лаклот из Француске и ја, тако да се  данас Светски дан пантомиме обележава у четрдесетак земаља на четири континента- рекао је Стојановић, истичући да Светска организација пантомимичара има циљ да пантомиму са улице врати у позоришне оквире.

Top