Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. мај 2019.

ФЕСТИВАЛ СВЕТЛОСТИ

ФЕСТИВАЛ СВЕТЛОСТИ

Културно-уметничко остварење приказано кроз фузију 3D mapinga, модерне технологије и street art-a, у виду иновативног архитектонског приказа, оличен је кроз Фестивал светлости под називом "LBL Belgrade festival". Овакав вид уметничког израза је изузетно популаран глобални тренд који ће се први пут наћи на нашим просторима и то на општини Савски венац.

 

Фестивал обухвата низ креативних радионица које обухватају дигиталну, уличну и музичку уметност.

 

"Желимо да осветлимо и оживимо Београд на један сасвим другачији начин. Помоћу 3D maping технологије, учинићемо да наш град за тренутак добије мултидимензионални карактер", истичу организатори.

 

Завршни догађај у оквиру фестивала ће бити одржан 02. јуна на простору старе Железничке станице на Савском тргу, када ће Родриго Гузман Казарес извести свој 3D maping перформанс. Родриго Гузман Казарес је дигитални и визуелни уметник, који долази из Мексика. Бави се креирањем интерактивних инсталација које укључују аудио, видео, покрет и друге елементе. 3D maping пројекат, који ће се остварити на згради старе Железничке станице, представља арихетктонски приказ ове монументалне грађевине. На неколико тренутака ће светла око Железничке станице бити потпуно угашена, док ће зграда осванути кроз оптички, архитектонски приказ светлосне пројекције.

 

Овај јединствен догађај грађани ће моћи да посете у недељу, 02. јуна, од 20.30 часова. Организатор догађаја је Route 011, а пројекат су у координацији с аутором извели студенти Београдског универзитета. Подршку фестивалу пружила је и Градска општина Савски венац.

 

Top