Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. новембар 2017.

ГРАДСКА ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ НА САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

ГРАДСКА ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ НА САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

Градска општина Савски венац и ове године је учествовала на 12. Сајму етно хране и пића, који се организује под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Града Београда, уз подршку Привредне коморе Србије и Задружног савеза Србије.

У оквиру овогодишње манифестације на штанду Града Београда, а у организацији Туристичке организације Савског венца, представљена је општина Савски венац и понуда њених учесника.

Присутнима се на почетку програма обратио председник Скупштине ГО Савски венац Немања Берић.

- Велико ми је задовољство што смо у прилици да и ове године учествујемо на Сајму етно хране и пића, који је веома значајан за наше учеснике, јер им пружа могућност да представе своју понуду и да постану конкурентнији на тржишту. Такође, овај сајам је од великог значаја и за нашу општину, јер имамо прилику да посетиоцима представимо нашу богату туристичку понуду. Уклопили смо се у концепт сајма и ово је већ други пут да окупљамо наше угоститеље на најзначајнијој регионалној смотри произвођача репрезентативних традиционалних производа, од којих су многи национални специјалитети – рекао је Берић.

Сви посетиоци Сајма етно хране и пића данас су били у прилици да се упознају са разноликом понудом хотела, ресторана, хостела и осталих учесника са Савског венца, као и да уживају у културно-уметничком програму.

На штанду туристичке организације представили су се хотели: „Radison Blu Old Mil“, „Jump Inn“,  хотел „Завичај“ , хотел „Бристол“, хостел „Inn Downtown“, ресторани „Дом гарде“ и „Кнежев лад“ и други, као и произвођачи меда са Сењака „Пчелињак Симоновић“, а посебну презентацију имао је ресторан „Станица 1884“.

Туристичку понуду и презентацију пратио је наступ Културно-уметничког друштва „Талија“.