Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. март 2019.

Градска општина Савски венац отвара своја врата за праксу студената кроз програм „БГ пракса 2019“

Градска општина Савски венац отвара своја врата за праксу студената кроз  програм „БГ пракса 2019“

Градска општина Савски венац учествоваће и ове године у програму Универзитетске радне праксе „БГ пракса 2019“ који организује Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду у сарадњи са Градом Београдом.

Програм „БГ пракса 2019“ реализоваће се као тромесечна пракса а планирани почетак је 17. јун 2019.  Свим студентима – полазницима програма током трајања праксе биће обезбеђена накнада за топли оброк и превоз и менторска подршка из реда запослених у институцијама учесницама у програму. Ангажовање у програму носи и одређени број додатних /некумулативних/ ЕСПБ бодова које факултети Универзитета у Београду препознају као релевантну ваннаставну активност студената или као обавезну стручну праксу.

„БГ пракса“ омогућава студентима да по јединственом моделу обављају стручну праксу у јавним и јавним комуналним предузећима, организационим јединицама Градске управе, установама културе и градским општинама и стекну практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и на тај начин унапреде своје академско образовање.

Позивају се студенти завршних година да се пријаве за учешће у програму, а конкурс ће бити отворен до 5. маја 2019. године у поноћ. Кандидати се могу пријавити електронским путем на сајту Центра за развој каријере, на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa.

На конкурс се могу пријавити заинтересовани студенти завршних година основних и мастер студија у складу са наведеним условима конкурса за расписане позиције. За све кандидате неопходно је да приложе скенирану потврду о редовном студирању са одговарајућег факултета.

У оквиру програма „БГ пракса 2019“ Градска општина Савски венац  примиће 5 студената на праксу.

До сада је кроз програм „БГ пракса“ прошло близу 2000 студента са 27 факултета Универзитета у Београду. Програм је резултат заједничког настојања да што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и тако унапреди своје академско образовање.           

Top