Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. септембар 2019.

Ирена Вујовић и Горан Весић обишли завршне радове у Булевару војводе Путника

Ирена Вујовић и Горан Весић обишли завршне радове у Булевару војводе Путника

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишли су данас завршне радове на реконструкцији Булевара војводе Путника, на делу од Топчидерске звезде до Улице Петра Чајковског. Реконструкција је обухватила замену асфалтних слојева и ивичњака, обнову тротoара, хоризонталне и вертикалне сигнализације, у дужини од 450 метара.

Весић је подсетио да су радови почели 8. августа и да ће бити завршени у недељу, 15. септембра.

– Ово је наизглед мала улица, али је изузетно важна и прометна будући да још увек нема приступних саобраћајница Мосту на Ади и да овај правац велики број грађана из Раковице, Видиковца и других насеља користи према центру града. Улица је била у веома лошем стању и драго ми је што је „Београд-пут” успео да је санира за месец и по дана, а остаје нам да урадимо и други део улице према Милошевом конаку, који је такође у лошем стању – казао је Горан Весић.

Он је истакао да је на Савском венцу током лета урађено неколико улица и подсетио да су на територији ове општине реконструисане и веће саобраћајнице попут Љутице Богдана и Булевара кнеза Александра Карађорђевића.

– Сада почињемо да радимо Савски трг, уређујемо Улицу Светозара Марковића, пре тога смо урадили Ресавску, и све то радимо како би грађани Савског венца имали путну инфраструктуру какву заслужују. Највећи пројекат на овој општини свакако је Савски трг, вредан преко 20 милиона евра, а реализује га Београд на води. Овај трг ће бити раван Тргу републике. Радови су већ почели и биће завршени следећег пролећа, а до краја месеца биће пуштен у саобраћај потпуно нови Булевар Вудроа Вилсона, који је паралелан са Савском улицом – казао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је и уређивање неколико урбаних џепова на територији Савског венца, као и реконструкцју Улице Краљевића Марка, за коју се тренутно ради пројекат.

– Радићемо и највећу улицу на територији Савског венца – Кнеза Милоша. Радови ће, како смо и обећали грађанима, почети на пролеће и уз Сењачку пијацу, која ће такође бити реконструисана, то ће бити наша два нова велика пројекта на Савском венцу. Мислим да грађани ове општине могу да буду задовољни, јер Град Београд и општина улажу много у решавање инфраструктурних проблема, о којима се деценијама није бринуло – истакао је Горан Весић.

Ирена Вујовић је подсетила да је током лета обновљен асфалт у улицама Бошка Петровића и Стјепана Филиповића и додала да је реконструција Булевара војводе Путника још један пример добре сарадње Општине Савски венац и града Београда у реализацији пројеката од значаја за квалитет живота грађана.

Обиласку завршних радова у Булевару војводе Путника присуствовао је председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић, члан Општинског већа Милош Видовић и помоћник председнице општине Александар Дујановић, као и извршни директор за техничке послове ЈКП „Београд-пут” Александар Свилар.


 

Top