Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. март 2020.

Ирена Вујовић: Имамо довољно волонтера и добру организацију на терену

Ирена Вујовић: Имамо довољно волонтера и добру организацију на терену

''Општина Савски венац за сада има довољан број волонтера за помоћ најстаријим суграђанима, а организација на терену се одвија по плану'', рекла је председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Она је у укључењу за ТВ Прва рекла да у току једног дана волонтери обиђу око 70 локација, а да кол-центар општине прими око 150 позива.

Вујовићева је истакла да се општина од првог дана добро организовала, да ради кол-центар који људима на терену, волонтерима, јавља на које адресе најстаријих суграђана, за које важи забрана кретања, треба да се однесу намирнице и све што им је потребно.

"За сада се то одвија без иједног проблема и без иједног инцидента", рекла је Вујовић и позвала најстарије суграђане да поштују мере Владе Србије и да чак и у оном предвиђеном термину за набавку, недељом у раним јутарњим сатима, не излазе из куће.

Председница је нагласила да волонтери са општине Савски венац могу да изађу у сусрет свим потребама и захтевима.

''Важно је да су људи схватили озбиљно мере Владе Србије, а то се види по томе што из дана у дан општински кол-центар има све већи и већи број захтева и позива'' рекла је Вујовић.

"Међу волонтерима добар део је запослених у општини, али се јављају и људи са територије општине Савски венац који желе да прикључе акцији. Да не би било неких злоупотреба и сумњи јасно се зна у ком тренутку ко иде код кога на врата. Одређени волонтери задуже одређене територије на општини који су у тој смени, именом и презименом знамо ко ће код кога да дође. Имају сви флуоресцентне прслуке, зна се да су из општине, имају и ИД картице и то је оно што је важно да грађани знају", рекла је Вујовић.

Како је навела, најстарији суграђани могу да се јаве кол-центру општине од 8 до 16 часова.

"Људи који позову телефоне кол-центра касније од времена предвиђеног за кретање, свакако сутра ујутро им се реализује захтев због ограничења кретања од 17 сати до 5 часова", рекла је Вујовић.

Вујовић је навела да је општина Савски венац предузела све неопходне мере и да ради у складу са препорукама Владе Србије.

Она је подсетила суграђане да су сви паркови на општини затворени и замолила их да се, када почне лепо време, не окупљају на зеленим површинама.

"Ми ћемо обилазити из дана у дан да видимо да ли стоје обавештења и да ли су траке и даље на справама", рекла је Вујовић.

Извор: Тањуг

Top