ИРЕНА ВУЈОВИЋ ОТВОРИЛА КУТАК ЗА НАЈСТАРИЈЕ У УЛИЦИ ДР АЛЕКСАНДРА КОСТИЋА | Градска општина Савски венац
Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. јануар 2018.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ ОТВОРИЛА КУТАК ЗА НАЈСТАРИЈЕ У УЛИЦИ ДР АЛЕКСАНДРА КОСТИЋА

ИРЕНА ВУЈОВИЋ ОТВОРИЛА КУТАК ЗА НАЈСТАРИЈЕ У УЛИЦИ ДР АЛЕКСАНДРА КОСТИЋА

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић отворила је вечерас кутак за најстарије у просторијама некадашње месне заједнице у улици Др Александра Костића 15. Она је истакла да је иницијатива да се овај простор реновира и претвори у кутак за сениоре потекла од грађана, а да је Општина уложила средства у његову адаптацију.

 

-Општина Савски венац води одговорну социјалну политику и посебну пажњу посвећујемо старијим суграђанима. Овај простор је потпуно реновиран, окречен, постављена је расвета, уграђена кухиња и од данас ће бити на располагању сениорима за окупљање и дружења. Трудимо се да њихово слободно време испунимо корисним и квалитетним садржајима, а у  прилог томе говори и велики број бесплатних програма намењених управо њима - објаснила је Вујовићева.

 

Она је додала да се сениори са Савског венца радо одазивају на бесплатне програме које им нуди општина, било да се ради о обукама за рад на рачунару, пливању, плесу или другим видовима рекреације и најавила ускоро отварање још једног сличног простора  у објекту некадашње месне заједнице на Сењаку, а у склопу којег ће се налазити и  библиотека, коју су, како је истакла, грађани Сењака чекали годинама.

 

Најстарији становници Савског венца моћи ће у овим просторијама квалитетно да проводе своје слободно време дружећи се уз гледање филмова, шах, домине и друге друштвене игре.