ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА ЗАВОД „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“ И ДОМ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ | Градска општина Савски венац
Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

03. фебруар 2018.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА ЗАВОД „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“ И ДОМ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ

ИРЕНА ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА ЗАВОД „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“ И ДОМ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић посетила је Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ и Дом здравља „Савски венац“ где се данас обављају бесплатни превентивни прегледи.

Она је захвалила лекарима, као и руководиоцима тих установа, што су се одазвали позиву општине и организовали прегледе за суграђане, нагласивши да грађани прегледе могу обавити без упута, чекања и здравствене књижице.

- Грађани Савског венца данас имају прилику да обаве ултразвучне прегледе крвних судова врата, да измере крвни притисак и шећер у крви у Заводу  „Железнице Србије“, док у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“ организујемо бесплатне гинеколошке прегледе за све Београђанке, поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце. Овим путем као жена и као председница Савета за родну равноправност Града Београда, апелујем на све суграђанке да на време мисле на своје здравље и да редовно обављају здравствене прегледе. Трудимо се да се у што више домова здравља организују овакви прегледи, што је још један у низу показатеља одговорне здравствене политике - истакла је Вујовићева и најавила да ће Општина Савски венац у сарадњи са домом здравља организовати следеће недеље бесплатне мамографске прегледе, које ће моћи да обаве све суграђанке без заказивања и здравствене књижице.

Вујовић је подсетила да је за само три године уложено више од милијарду динара у здравствене установе чији је оснивач град Београд, те да је потпуно нове и опремљене здравствене објекте у задње три године добило 123 хиљаде грађана Београда, а комплетно је реконструисано и адаптирано 40 здравствених објеката.

 

Данашња акција бесплатних превентивних прегледа организована је са циљем да се грађанима скрене пажња на важност превенције и ране дијагностике у очувању здравља. Врата Завода „Железнице Србије“ у Савској 23 биће отворена до 14 часова за све грађане Савског венца, а лекари Дома здравља „Савски венац“ свим Београђанкама ће бити на услузи до 18 часова у Пастеровој 1.