Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. октобар 2017.

Ирена Вујовић: Трудимо се да подржимо добре предузетничке идеје, али и да помогнемо младима када је у питању логистика и едукација

Ирена Вујовић: Трудимо се да подржимо добре предузетничке идеје, али и да помогнемо младима када је у питању логистика и едукација

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић обишла је данас са градоначелником Београда Синишом Малим, чланом Градског већа Драгомиром Петронијевићем и председником општине Звездара Милошем Игњатовићем штанд Савета за запошљавање града Београда на Београдском сајму књига, у оквиру програма „Знањем до циља“. Они су том приликом разговарали са младим људима који имају намеру да се окушају у приватном бизнису и одговарали на њихова питања.

Градоначелник Београда Синиша Мали је поручио да су успешни млади људи гарант просперитета Београда и Србије и да не постоји успешан град нити успешна земља без успешних младих људи.

–  Омладина Србије би у наредних 10 до 20 година требало да обезбеди већу конкуретност наше земље, како би Србија више напредовала и била боља од осталих. Ми у граду Београду свакодневно радимо да младима обезбедимо што боље окружење у којем се образују, као и да имају могућност да након завршеног образовања пронађу посао. Не желимо да своје снове остварују у Аустралији, Канади или Америци, већ у својој домовини – рекао је Мали.

Према његовим речима, кроз Савет за запошљавање града Београда прошло је 15.000 људи, студената, средњошколаца, незапослених лица и пензионера.

 

Драгомир Петронијевић је подсетио на велику подршку града Београда младим људима.

– Финансијске подршке није мањкало, јер смо штедњом обезбедили средства за људе који желе да се опробају у бизнису. Савет за запошљавање је у периоду од 2005. до 2014. био право мртво слово на папиру, а данас можемо да будемо поносни на све што је урађено – истакао је Петронијевић.

 

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић је нагласила да је општина у протеклих годину дана урадила много ствари управо на иницијативу младих.

– Имамо фанстастичну сарадњу са Градом, Републиком, Привредном комором Србије и осталим институцијама, са којима смо радили на пројекту „Караван омладинског предузетништва“. Кроз нашу Канцеларију за младе трудимо се да подржимо све добре предузетничке идеје, али и да помогнемо када је у питању логистика и едукација. За власнике најбољих предузетничких идеја смо обезбедили бесплатан простор на коришћење и све друго што им је неопходно да њихов бизнис стане на ноге – истакла  је Ирена Вујовић.

 

Председник општине Звездара Милош Игњатовић упознао је присутне са напретком у раду Канцеларије за младе на овој општини.

Догађају је присуствовала и директорка Београдског сајма Данка Селић.