Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. јун 2019.

Ирена Вујовић угостила делегацију из Шангаја

Ирена Вујовић угостила делегацију из Шангаја

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић угостила је данас у просторијама општине шесточлану делегацију шангајског дистрикта Јангпу, коју у посети Београду предводи Зоу Хаи, потпредседник Кинеске народне конститутивне конференције Јангпу дистрикта. Повод данашње посете је потенцијална сарадња и размена између округа града Шангаја и општина града Београда.


Ирена Вујовић је подсетила на сарадњу између Београда и Шангаја, као и на пријатељске односе Србије и Кине, и додала да је Општина Савски венац прошле године потписала Споразум о пријатељској размени и сарадњи и са кинeским градом Лишуи.


На састанку у просторијама општине члановима кинеске делегације представљени су привредни и туристички потенцијали Савског венца, а имали су прилику и да се упознају са  начином рада и функционисањем Општинске управе. Гости из Шангаја изразили су посебно интересовање за пројекте на општини Савски венац, урбани развој, културно-историјске споменике и заштиту архитектонске културне баштине, а данас ће бити у прилици да посете Кућу краља Петра Првог и Музеј Југославије.

 
У делегацији Градске општине Савски венац били су чланови Већа Страхиња Кукић, Урош Трипковић и Данијела Мирјанић, начелница Управе Градске општине Александра Кузмановић и директорка Дечијег културног центра „Мајдан“ Дуња Хаџић. 

 

Top