Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

29. септембар 2017.

Ирена Вујовић: За обнову фискултурне сале и тоалета у ОШ „Војвода Радомир Путник“ издвојили смо 4,5 милиона динара

Ирена Вујовић: За обнову фискултурне сале и тоалета у ОШ „Војвода Радомир Путник“ издвојили смо 4,5 милиона динара

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић данас је обишла завршене радове на  обнови фискултурне сале и тоалета у ОШ „Војвода Радомир Путник“, за које је Општина издвојила  4,5 милиона динара.

Она је истакла да ОШ „Војвода Радомир Путник“ уписује највећи број ђака, а да су тоалети и фискултурна сала били у јако лошем стању јер претходно општинско руководство није водило рачуна о потребама деце која похађају ову основну школу.

-Током лета у склопу текућег одржавања реновирали смо тоалете у свим основним школама, међу којима су и сви тоалети у школи „Војвода Радомир Путник“, у чију је обнову уложено 2.350.790,00 динара. Оно што је био највећи проблем у овој школи је девастирана фискултурна сала и ходник испред свлачионице, који су претили да угрозе безбедност ученика. Општина Савски венац је за радове на обнови фискултурне сале у ОШ „Војвода Радомир Путник“ из буџета извојила 2.147.887,00 динара. Оштећени зидови су санирани, а дотрајали паркет је замењен и прелакиран. Сала је окречена, врата су санирана и офарбана, а постављене су и нове заштитне маске на радијаторима и стубовима, ради безбедности деце. Сала је сада потпуно функционална и безбедна, а ученици ће моћи да се неометано баве физичким активностима током школске године – рекла је Ирена Вујовић и додала да је брига о деци на првом месту и да ће општина Савски венац, у складу са надлежношћу, наставити да улаже у уређење школских установа.

Поред сале и тоалета, Општина Савски венац  је током лета, у оквиру акције уређења школских спортских терена која је спроведена у четири основне школе на територији општине, обновила и дотрајале кошаркашке табле на спортском терену  у дворишту ОШ „Војвода Радомир Путник“.