Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. септембар 2020.

ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО ГО САВСКИ ВЕНАЦ - МИЛОШ ВИДОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО ГО САВСКИ ВЕНАЦ - МИЛОШ ВИДОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

На другој седници новог сазива Скупштине ГО Савски венац одборници су данас бирали извршне органе општине. За председника општине једногласно је изабран Милош Видовић, одборник са листе „Александар Вучић – за нашу децу“ и досадашњи члан Општинског већа. Са исте листе изабран је и заменик председника Урош Трипковић, који је такође у претходном мадату обављао функцију члана Већа.

Ирена Вујовић, досадашња председница Градске општине Савски венац, обратила се данас одборницима на седници Скупштине и упутила речи подршке новоизабраном председнику општине Милошу Видовићу и члановима његовог тима. Вујовићева је у свом говору подсетила на резултате који су остварени за време њеног мандата и поручила да ће и убудуће бити ту за грађане Савског венца. Она је захвалила сарадницима и одборницима на сарадњи и пожелела им пуно успеха у даљем раду за добробит свих грађана општине Савски венац. 

Председник општине Милош Видовић је рекао да ће у наредне четири године још бржим темпом бити настављено са започетим пројектима на Савском венцу и нагласио да ће брига о грађанима и њиховим потребама остати приоритет.

-Трудићемо се да оправдамо поверење суграђана и да заједно са њима наставимо да градимо још лепши и бољи Савски венац. У наредном периоду нас очекује изградња пијаце на Сењаку, наставак реализације пројекта изградње станице на Прокопу, као и реконструкција Улице кнеза Милоша - рекао је Видовић. 

Председник општине је навео да ће упоредо са великим пројектима који се одвијају на Савском венцу, као и онима који су у плану, велика пажња бити посвећена комуналном уређењу општине, реконструкцији улица и међублоковских саобраћајница, обнови фасада и улаза стамбених зграда. 

- Постараћемо се да Савски венац добије још више зелених оаза, градићемо нова дечја игралишта и спортске терене, улагати у основне школе и вртиће како би нашој деци створили пријатан и подстицајан амбијент за боравак, учење и дружење. Бринућемо о потребама најмлађих и најстаријих суграђана, којима ћемо омогућити велики број бесплатних програма и садржаја. Желимо, као што нам је и у претходним годинама био циљ, да створимо Савски венац по мери грађана - поручио је Видовић. 

На предлог председника општине данас су изабрани и чланови Већа ГО Савски венац: Владимир Павловић, Дејан Герић, Славица Трнинић, Љубомир Ловре, Александар Дујановић, Зоран Коцић и Владимир Новаковић.

На данашњој седници изабран је и заменик председника Скупштине ГО Савски венац Филип Матковић са листе Ивица Дачић "Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“.

 

Top