Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. мај 2018.

ИЗЛОЖБА ПРОЈЕКТА „ТВ РЕЧНИК РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ“ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

ИЗЛОЖБА ПРОЈЕКТА „ТВ РЕЧНИК РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ“ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

Промоција и изложба пројекта ТВ Речник родне равноправности одржаће се у уторак, 15. маја, у Кући краља Петра Првог на Сењаку, са почетком у 19.30 часова.

На изложби ће бити премијерно приказани инсерти из серијала ТВ емисија насталих током рада на пројекту, а у којима су о родној равноправности у Србији говорили др Зорана Антонијевић, Милица Станковић (антрополошкиња), др Снежана Арнаутовић (уметница), проф. др Милева Павловић, Ирена Јовановић  (новинарка), проф. др Давор Џалто, др Адриана Захаријевић (филозофкиња), Снежана Дакић (ТВ ауторка), Милица Гацин (новинарка), Бојана Бурсаћ (историчарка уметности),  Данијела Марковић (теолог),  проф. др Тања Мишчевић, Ирена Вујовић  (председница општине Савски венац и Савета за родну равноправност града Београда) и др Данило Прњат (уметник).

Циљ пројекта, који је подржало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је промена свести код целокупног становништва Србије о положају и улози жена у друштву, свест о могућностима коришћења законски загарантованих права жена, борба против дискриминације и већа заступљеност жена у свим сегментима друштва.

Уредница: Нина Мудринић Миловановић.

Дизајн/продукција Владимир Мачар.

Продуценти: Центар за савремену уметност Strategie Art, Natura et Lex, Studio Maximum.