Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. јун 2020.

ИЗЛОЖБА РАДОВА МЛАДИХ УМЕТНИКА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

ИЗЛОЖБА РАДОВА МЛАДИХ УМЕТНИКА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

Годишња изложба Београдске уметничке школе за дизајн и нове медије одржана је синоћ у Кући краља Петра Првог. Школу су представили ученици радовима у области цртања, сликања, графичког дизајна, зидног сликарства, графике, ентеријера и индустријских производа.

На отварању су додељене и годишње награде и то за цртеж, слику, проширени медиј, графичко-дизајнерско решење и архитектонски пројекат.

Уз поздрав општини Савски венац, на којој школа и ради, Нина Мудринић Миловановић, директорка школе, захвалила је Ирени Вујовић, председници општине, Дуњи Хаџић, директорки Мајдана и Дејану Герићу, домаћину у Кући краља Петра, који су, по њеним речима, увек подржавали младе уметнике, па и на овој изложби, где су средњошколци, који тек уче, имали прилику да изложе своје радове у једном од најрепрезентативнијих београдских простора.

Посетиоци, професори, уметници и многи љубитељи уметности, коментарисали су радове као академске, а атмосферу у Кући краља Петра као уметничку сцену Лондона и великих светских центара.

Међу многим посетиоцима били су присутни и родитељи, који су са задовољством гледали изложбу и хвалили екипу младих професора Београдске уметничке школе за дизајн и нове медије, углавном доктора уметности, који већ имају богате уметничке каријере и упућују ученике на најсавременије уметничке праксе.

За матуранте ове школе, било је ово посебно емотивно вече, које ће памтити по изложби у овом прелепом здању, из ког ће кренути у академски свет.

Top