Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. новембар 2020.

Јесења садња дрвећа „За зеленији Савски венац“

Јесења садња дрвећа „За зеленији Савски венац“

На иницијативу грађана из Брзакове улице, данас су посађена стабла липе на простору између Булевара војводе Мишића и Улице Милована Глишића на Сењаку. У јесењој акцији садње дрвећа учествовали су председник Градске општине Савски венац Милош Видовић и чланови Већа заједно са грађанима Савског венца.

Милош Видовић је навео да је ово само једна у низу акција озелењавања која је у протеклих годину дана реализована на општини Савски венац.

-Крајем прошле године засадили смо преко 40 нових платана на Дедињу и Малешком брду. Вођени идејом да оваквом акцијом подигнемо свест о важности очувања животне средине, желели смо да сопственим примером утичемо на друге јер свако засађено дрво има непроцењиву важност у очувању здравља и побољшању квалитета живота. Наставићемо са сличним активностима и у будућности, како би наша општина била боље и здравије место за живот - рекао је Видовић.

Председник општине је подсетио да је у току и акција уређења урбаних џепова на територији општине и додао да је неколико локација у складу са предлозима грађана већ добило нови изглед.

- Наставићемо одговорно да радимо свој посао како би наша општина могла да се поноси великим бројем квалитетно уређених зелених површина. Желимо да у тај процес укључимо што већи број суграђана јер смо у том заједничком пројекту партнери –  навео је Видовић.

Предлоге за уређење урбаних џепова на територији општине, грађани Савског венца могу да пошаљу на и-мејл адресу: zamojkraj@savskivenac.rs. У пријави је потребно навести контакт телефон и адресу локације коју је потребно уредити. 

Top