Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

13. април 2023.

ЈСД „ПАРТИЗАН“ И ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

ЈСД „ПАРТИЗАН“ И ОПШТИНА САВСКИ ВЕНАЦ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

У Спортском друштву „Партизан“ данас је потписан Споразум о сарадњи са ГО Савски венац, а споразум су потписали генерални секретар ЈСД „Партизан“ Жељко Танасковић и председник Градске општине Савски венац Милош  Видовић.

 

Деца са Савског венца, основношколског узраста (од  1. до 8. разреда) сада ће моћи у пратњи својих родитеља или старатеља бесплатно да посећују домаће утакмице у организацији клубова Спортског друштва „Партизан“, а иницијативу за сарадњом упутила је Општина са циљем да спорт буде доступнији сваком детету са Савског венца.

 

-Поносни смо што је и Партизан подржао нашу важну иницијативу и отворио своје спортске капацитете за најмлађе становнике Савског венца. Програм који смо уговорили обезбеђује њихово укључивање у тренажне активности потпуно бесплатно у одређеном термину и временском року. Сада је деци на располагању коришћење комплекса 2 највећа спортска клуба „Партизан“ и „Звезда“, а верујем да је овакав вид подстицаја најбољи начин да се школарци мотивишу да сваким даном буду све бољи и успешнији. Савски венац као локална самоуправа има за циљ континуирано јачање система развоја школског спорта и организацију различитих бесплатних спортско-рекреативних програма намењених свим узрастима и генерацијама. Спроводимо успешну дугогодишњу сарадњу са великим бројем различитих клубова са Савског венца и потпуно бесплатно обезбеђујемо похађање разноврсних школица, а између осталог грађани могу да похађају пливање, кошарку, фудбал и сл. Континуирано подржавамо и активности које имају за циљ да малишани проводе квалитетно време едукативног карактера, да развијају такмичарски дух и подстичу правилан раст и развој – нагласио је Видовић.

 

Према речима председника, показатељ колико је ова иницијатива значајна и потребна грађанима са територије општине, јесте рекордно интересовање деце за спортским активностима. Новим споразумима Савски венац жели да пружи пуну подршку млађим нараштајима да свој таленат и љубав ка спорту усмере ка освајању медаља и буду врхунски шампиони. На нашој општини имамо јако талентоване малишане који желе да се баве спортом, а којима Општина помаже кроз различите бесплатне програме и мотивише их да стичу добре навике -закључио је Видовић.

 

Генерални секретар ЈСД „Партизан“Жељко Танасковић је истакао да га радује интересовање деце за спортске активности и да је овај споразум најлепши вид сарадње и подршке млађем нараштају да свој таленат и љубав према спорту усмере ка даљем спортском ангажовању, као и да су нека од те деце будући успешни спортисти и шампиони.

Top