Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

07. јун 2018.

Јубиларна тридесета Дечја олимпијада у ОШ „Антон Скала“

Јубиларна тридесета Дечја олимпијада у ОШ „Антон Скала“

Основна школа „Антон Скала“  организовала је данас јубиларну тридесету Дечју олимпијаду под слоганом „Филмски свет је наш, ако срце даш“. На Олимпијади је   учествовало 25 школа, а представили су се ученици из  свих београдских школа за децу са сметњама у развоју, као и  ученици редовних и интернационалних школа са територије општине Савски венац и редовних школа са територије града Београда, из Новог Сада, Зрењанина и Краљева.

Програм је отворила директорка школе Наташа Селић, а у име Општине Савски венац добру забаву и дружење деци је пожелео  члан општинског већа задужен за спорт Урош Трипковић који је истакао да Општина радо подржава овакве манифестације.

- Један од стратешких циљева наше Општине је улагање у најмлађе суграђане.  Циљ Општине је да деца из свих основних школа на Савском венцу имају што квалитетније услове за учење и правилан развој. Са основном школом „Антон Скала“ имамо јако добру сарадњу, недавно смо овде организовали и дружење са Марином Маљковић када смо школи поклонили  инверзиони тренажер који је био потребан за наставу физичког васпитања-  рекао је Трипковић додајући да ће Општина Савски венац као и до сада наставити да у складу са својим могућностима излази у сусрет потребама ове школе и њених ђака.

Након дефилеа у коме су се представиле школе и њихови ђаци у  костимима са мотивима домаћих филмова и серија, у музичком делу програма наступио је музичар Жељко Јоксимовић.

Манифестацији су присуствовали чланови већа Општине Савски венац Милош Видовић и Владимир Новаковић, градска секретарка за културу Ивона Јевтић и заменик градског секретара за образовање Игор Раичевић.