Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

24. фебруар 2009.

КЊИГА ЗА СВАКОГ КО ВОЛИ БЕОГРАД

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ У СКУПШТИНИ ГРАДА
Општина Савски венац организовала је 20. фебруара у свечаној сали Скупштине Београда, промоцију двотомне монографије "Поздрав из Београда 1895 – 1941" Снежане и Драгана Вицића.
О монографији су том приликом говорили: Др Марко Поповић, научни саветник Археолошког института, Иво Етеровић, мајстор уметничке фотографије, као и њени аутори Снежана и Драган Вицић.
Промоција овог капиталног дела, чије издавање је помогла општина Савски венац, послужила је и као повод за уручење признања и награда (у виду промовисане монографије) институцијама и појединцима који су протеклих година дали значајан допринос у хуманитарним и културним акцијама на Савском венцу.
Присутне је том приликом у име општине организатора ове свечаности поздравио њен председник Томислав Ђорђевић који је, осврнувши се на прошлост којом се бави ова монографија говорио и о извесним плановима који ће допринети лепшем животу и раду свих Београђана на Савском венцу.
Члан Општинског већа Милош Ковачевић је у свом говору у суштини најавио уручење признања институцијама и појединцима које су у протеклих годину дана помогле општини у реализацији неких заједничких хуманитарних и културних акција, нагласивши да је у том смислу 20. фебруар, не само као дан кад је промовисана ова дивна монографија, коју свако ко воли Београд мора да има, него и као датум од ког ће и општина Савски венац на један друкчији начин бринути, не само о сарадњи него и о томе како да се за ту сарадњу на леп начин одужи свима који су учествовали у њеним програмима.
Приликом уручења признања препуна сала градске скупштине проламала се од аплауза свим добитницима, међу којима су биле и четири амбасаде (америчка, бугарска, италијанска и мађарска), представници установа, институција и привредних субјеката са Савског венца, али и културне и јавне личности, попут Радована Јелашића, Александра Петровића – Аце Селтика, Петра – Пеце Поповића, Саве Милошевића и других.

Програм је надахнуто водио глумац Милош Ђуричић а у његовом музичком делу учествовале су младе харфисткиње: Анђела Дорник, Таша Грујић и Ленка Петровић из Музичке школе "Станковић", у класи професорке Сташе Мирковић Грујић, као и Јелена Гавриловић која је свечаност отворила песмом "Востани Сербије".

СВИ ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА
Амбасада Републике Бугарске, Амбасада Републике Италије, Амбасада Републике Мађарске, Амбасада Сједињених америчких држава, гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић, Кошаркашки клуб "Црвена звезда", Саво Милошевић, Ивана Шегрт. директорка филијале ПроКредит банке на Савском венцу, Јавно комунално предузеће "Београдски водовод и канализација", Милан Мијаиловић, ген. директор Југословенског речног бродарства, др Драган Марковић из Клиничког центра Србије, генерал-мајор Проф Др. Миодраг Јевтић из Војно- медицинске академије, Јасна Дараган Савељић, директорка Специјалне болнице за лечење болести зависности, Клуб "Стефан Браун", Иван Ковачевић, генерални директор "Ђуро Салај АД", Јасна Дожић из Агенције "Доброчинство", Српске православне цркве, Снежана Петровић, уредница Студија Б, Љубица Урошевић, главна уредница Телевизије "Метрополис", Петар Појић, директор АРТ телевизије, Александар Петровић – Аца Селтик, Петар - Пеца Поповић, Милијанко Портић, директор Угоститељско-туристичке школе, Мирослава Анђелић из "Банке хране", Драган Димитријевић из Београдског удружења пчелара и Бранислав Обрадовић, директор директне продаје "Гранд кафе".
Top