Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. септембар 2018.

Манифестација „Дан без аутомобила“ окупила децу са Савског венца

Манифестација  „Дан без аутомобила“ окупила децу са Савског венца

Градска општина Савски венац у оквиру „Европске недеље мобилности“ организовала је данас акцију „Дан без аутомобила“  у улици Топчидерски венац, где је у периоду од 10 до 14 часова био затворен саобраћај. Уместо аутомобила на улици су биле присутне „радионице на зебри“ намењене деци школског узраста, док су предшколци  уживали у аниматорском програму Кловна Паје са плесном журком на крају.

Циљ акције је да скрене пажњу на алтернативну мобилност, безбедност у саобраћају, као и на потребу смањења загађења ваздуха специфичним загађујућим материјама из издувних гасова моторних возила. Манифестација је окупила 120 деце из Предшколске Установе Савски венац и преко 150 ђака из основних и средњих школа  са територије општине.

Манифестацији, која промовише здраве стилове живота,  бициклизам, заштиту природе и културне баштине  у оквиру различитих тематских радионица,  присуствовали су  заменик председнице Општине Савски венац Зоран Коцић, члан општинског Већа Милош Видовић и директорка ПУ Савски венац  Гордана Петровић.

У програму учешће су узели и Завод за заштиту природе Србије- радионице у природи, Хемас школа историјског мачевања, Плесни клуб „Соко матица“ са плесном радионицом, Бициклистички клуб Црвена звезда-школа бициклизма, вожња деце фијакером-Слободан Бајић, Национални контакт центар за безбедност деце на интернету-интерактивни пункт, ЈКП Градске пијаце Београд-инфо пункт, Хуманитарна акција „Чепом до осмеха“,  радионице Црвеног крста Савски венац, спортски клуб „Red star“ и „Маслачак арт“.

Општина Савски венац захваљује се на подршци ПС Савски венац, ЈКП Београд пут и ЈКП Градске пијаце Београд.