Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. мај 2018.

Манифестација „Олимпијске игре за све“ на Савском венцу

Манифестација „Олимпијске игре за све“ на Савском венцу

У оквиру друге по реду манифестације ,,Олимпијске игре за све  данас је на отвореним теренима Старог ДИФ- а одржано спортско такмичење за децу предшколског и основношколског узраста до четвртог разреда са територије општине Савски венац.

Организатор ове едукативно- спортске манифестације која има инклузивни карактер је Удружење „Спорт за децу“ у сарадњи са Општином Савски венац и Градским центром за физичку културу.

Такмичење је осмишљено као забавни садржај кроз који су се пријављени тимови  такмичили  у четири дисциплине „Игара без граница“, полигон спретности, надвлачење конопца, прескакање препрека и скакање у џаковима.

 

Александра Грдинић из Удружења „Спорт за децу“ објаснила је да такмичење не захтева велику физичку спремност и да је акценат на дружењу и  боравку на свежем ваздуху.

ројекат „Олимпијске игре за све“ који се реализује  другу годину за редом  налази своје место међу децом предшколског и основношколског узраста до четвртог разреда. Пројекат се темељи на идеји да се деца одвоје од пасивних садржаја и да им се омогући бесплатно бављење различитим ваннаставним активностима са једне стране као и да се деци са посебним потребама обезбеди одређени вид едукације и да се укључе у свакодневне активности- истакла је Грдинић додајући да је у овај пројекат укључен  велики број деце, спортских и просветних радника  и деце из удружења и школа деце са посебним потребама, као и да је учешће на манифестацији  било бесплатно.

 

Манифестацији је присуствовао члан већа Општине Савски венац задужен за спорт  Урош Трипковић.