Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. новембар 2019.

Међународни дан детета обележен у ДКЦ "Мајдан"

Међународни дан детета обележен у ДКЦ "Мајдан"

Међународни дан детета традиционално је обележен у ДКЦ Мајдан уз занимљив програм и интерактивне анимације за децу. Више од двадесет костимираних аниматора из "UV Dance Serbiа", мотивима из бајки на креативан и едукативан начин забављали су и анимирали децу.

Са малишанима из вртића и основних школа са Савског венца данас су се дружили члан Већа ГО Савски венац Милош Видовић и директорка ДКЦ „Мајдан“ Дуња Хаџић.

 

Милош Видовић је истакао да је заједнички циљ стварање амбијента у којем ће деца моћи да расту и развијају своје потенцијале и додао да је данашњи дан прилика да се присетимо основних принципа Конвенције о правима детета, као и да скренемо пажњу на значај дечјих права.

 

Дуња Хаџић је рекла да се у Мајдану сваке године обележава Међународни дан детета и подсетила на многобројне бесплатне програме који се за децу организују у овој установи културе.

 

Поред аниматора програм манифестације обогаћен је реквизитима за игру и посебним кутком за цртање по лицу, а за децу су припремљени и слатки поклони.

 

 

Top