Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

18. април 2019.

Међународни фестивал витешке културе „Витез фест“ у суботу и недељу на Калемегдану

Међународни фестивал витешке културе „Витез фест“ у суботу и недељу на Калемегдану

На најлепше дечије празнике Врбицу и Цвети,  Београд поново постаје град витезова, деце и радости. Наиме, на Београдској тврђави 20. и 21. априла одржаће се фестивал „Витез Фест 2019” који се организује уз подршку Града Београда, и у сарадњи са Београдском тврђавом, Туристичком организацијом Србије, а са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић.

Фестивал се одржава од 2004. године, а под овим именом шесту годину за редом на Калемегдану. Фестивал је намењен првенствено деци, родитељима и туристима, али и свим људима који теже витешком коду, племенитости, врлинама, животу, култури, традицији и спектакуларним витешким борбама. Циљ фестивала је да нa инoвaтивaн и eдукaтивaн нaчин пoвeзуje бajкoвитo врeмe витeзoвa и мoдeрнo дoбa.

Дефиле креће у суботу у 12:30 са Трга републике, а од 14 часова почиње мултимедијални програм на Калемегдану. Посетиоце очекује богат културни, музички, образовни, спортски и духовни програм који броји преко две хиљаде учесника. Према речима организатора, витезови, племкиње, мачеваоци, соколари, стреличари, коњаници, мајстори древних заната, уметници, сликари, појци, ансамбли народних игара, дечији хорови, музичари, глумци, археолози и деца таленти ће кроз разне  радионице, изложбе, егзибиције, борбе и представе вратити  слику витешке Србије.

Овогодишњи специјални гости 16- ог по реду „Витез феста“ биће руски витезови Кнеза Дмитрија Донског на коњима – глумци каскадери, браниће село од монголо-татарских нападача, приказ витешких вештина на коњима, Мирски замак из Белорусије, шкотски витезови мачеваоци итд.

„Витез фест“ се одржава у оквиру „Недеље витештва“ (15.04. – 19.04.) у оквиру које се реализују стручна историјска предавања о витешкој историје Србије и пројекције филмова.

Улаз је слободан. Више информација и детаљан програм на: ВИТЕЗ ФЕСТ ПРОГРАМ 2019

Top