Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

26. јануар 2021.

МИЛОШ ВИДОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ГО САВСКИ ВЕНАЦ ЧЕСТИТАО УЧЕНИЦИМА И ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА ШКОЛСКУ СЛАВУ СВЕТОГ САВУ

МИЛОШ ВИДОВИЋ ПРЕДСЕДНИК ГО САВСКИ ВЕНАЦ ЧЕСТИТАО УЧЕНИЦИМА И ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА ШКОЛСКУ СЛАВУ СВЕТОГ САВУ

Свим ученицима, просветним радницима и запосленима у систему образовања наше општине Савски венац честитам школску славу Светог Саву, са жељом да Вам сваки дан у школи буде испуњен само осмесима и успесима.


Пре осам векова Свети Сава је поставио темеље савременом школству, као и друштвено хуманитарним областима, попут здравства и социјалне заштите. Животно дело Светог Саве представља трајну просветитељску и цивилизацијску тековину која нас подсећа да је улагање у младе и брига о њима и о генерацијама које долазе једини сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва. Чувањем успомене на највећег српског просветитеља, ми чувамо успомену на сва његова дела као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца и књижевника, народног учитеља и просветитеља, задужбинара и градитеља.


Сви заједно морамо да посвећено и крајње одговорно креирамо интелектуалну мапу младих нараштаја, са једним примарним циљем: да им омогућимо да сигурно корачају ка остварењу својих снова, уз свакодневно усвајање нових знања. Правилан раст и напредак наших младих нараштаја је један од приритетних циљева општине Савски венац и наша главна покретачка снага како бисмо заједно утрли сигуран пут просперитета друштва и развоја образовања – истакао је Милош Видовић, председник Градске општине Савски венац.


Желим да свима нама мудрост, снага и вера Светог Саве, буду животна инспирација, али и узор у проналажењу сопственог животног пута и доношењу најисправнијих одлука. Нека Вас прати добро здравље, напредак и радост у животу и раду. Срећан Вам Савиндан – поручио је Видовић приликом честитања школске славе.

Top