Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

23. септембар 2020.

МОБИЛНИ ЕДУКАТИВНИ САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН У ОШ „ВОЈВОДА МИШИЋ“

МОБИЛНИ ЕДУКАТИВНИ САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН У ОШ „ВОЈВОДА МИШИЋ“

 

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај града Београда, започела je реализацију пројекта „Мобилни едукативни саобраћајни полигон“ у основним школама на територији општине. Практична настава данас је одржана у ОШ „Војвода Мишић“, коју је обишао члан Већа ГО Савски венац и председник Комисије Зоран Коцић.

 

Циљ пројекта „Мобилни едукативни саобраћајни полигон“ је едукација ђака, узраста од I до IV разреда, о безбедности и активном учешћу у саобраћају. Практични рад се спроводи путем предавања и рада на полигону који се поставља на спортском терену у школском дворишту. На полигону ученици имају могућност да учествују у вежби, и као возачи и као пешаци, како би што лакше савладали правила у саобраћају.

 

Едукацију спроводе стручни предавачи, а ученици на крају обуке добијају информаторе у облику возачких дозвола као потврду да су успешно савладали обуку. У основним школама које имају предшколске групе, деца добијају игру меморије да би што боље савладала саобраћајне знакове. Пројекат ће у наредним данима бити реализован и у осталим основним школама на Савском венцу, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

 

 

 

Top