Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

21. март 2019.

МОБИЛНИ ЕДУКАТИВНИ САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН У ОШ „ВОЈВОДА РАДОМИР ПУТНИК“

МОБИЛНИ ЕДУКАТИВНИ САОБРАЋАЈНИ ПОЛИГОН У ОШ „ВОЈВОДА РАДОМИР ПУТНИК“

Комисија за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Савски венац у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда, данас је започела реализацију пројекта „Мобилни едукативни саобраћајни полигон“ у основним школама на територији општине.

 

Практична настава одржана је прво у ОШ „Војвода Радомир Путник“, а тим поводом школу су посетили заменик председнице општине и председник Комисије Зоран Коцић и помоћник председнице општине Зоран Петровић.

 

Циљ пројекта „Мобилни едукативни саобраћајни полигон“ је едукација ђака, односно млађих основаца узраста од I до IV разреда, о безбедности и активном учествовању деце у саобраћају. Практични рад се спроводи путем предавања и рада на полигону који се поставља на спортском терену у школском дворишту или у затвореној сали за физичко васпитање уколико временске прилике не дозвољавају рад напољу. Такође, на полигону ученици имају могућност да учествују у вежби и као возачи и као пешаци, како би што лакше савладали правила у саобраћају.

 

Едукацију деце спроводе стручни предавачи, а ученици на крају обуке добијају информаторе у облику возачких дозвола, као потврду да су успешно савладали обуку. У основним школама које имају предшколске групе, предшколци добијају игру меморије како би што боље савладали саобраћајне знаке.

 

Пројекат ће  у наредним данима бити реализован у свим основним школама на Савском венцу.

 

 

Top