Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. септембар 2018.

На захтев грађана почело асфалтирање Улице Баје Пивљанина

На захтев грађана почело асфалтирање Улице Баје Пивљанина

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић и заменик градоначелника Горан Весић обишли су данас радове на асфалтирању Улице Баје Пивљанина у чију ће обнову бити уложено 60 милиона динара. 


Ирена Вујовић је истакла да се радови у Улици Баје Пивљанина изводе на иницијативу грађана, као и у Балканској и Улици Др Милутина Ивковића. Она је позвала грађане да и даље шаљу своје захтеве  Општини Савски венац, који ће се потом реализовати у сарадњи са Градом Београдом. Такође, она је поздравила ангажовање заменика градоначелника, секретара за саобраћај и директора јавних предузећа на нашој општини.


Весић је прецизирао да су радови почели 1. септембра и да ће трајати наредна два месеца. Он је подсетио да је у протеклом периоду реконструисано више улица у центру града, док су сада дошле на ред и друге фреквентне улице попут Баје Пивљанина или Милутина Ивковића – поред Партизановог стадиона. 

На Савском венцу је у протеклом периоду урађено доста улица, од Булевара војводе Путника и Булевара Живојина Мишића, па до Булевара Александра Карађорђевића и Љутице Богдана, навео је Весић и најавио за другу половину наредне године реконструкцију Улице кнеза Милоша, Савске и горњег дела Ресавске улице.


– На овај начин полако заокружујемо реконструкције улица првог приоритета које нису биле адекватно одржаване деценијама уназад. Верујем да ћемо у наредних 10 година завршити већи део улица у престоници, односно све улице првог приоритета које су неопходне за нормално функционисање градског превоза – указао је заменик градоначелника. 

Догађају су присуствовали члан Градског већа Гаврило Ковачевић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор „Београд-пута” Иван Тејић, као и грађани на чију се иницијативу изводе радови. 

 

 

Top