Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. март 2009.

НАГРАДЕ ВЕЋ ЧЕКАЈУ НАЈБОЉЕ

Акција "За зеленији Београд 2009."

Јавно комунално предузеће "Зеленило Београд", уз помоћ градских општина, по осми пут организује акцију "За зеленији Београд". Ова, из године у годину све масовнија и квалитетнија, акција (како на нивоу града, још и више на нивоу наше општине) и овога пута "одвијаће се" у уобичајених шест званичних категорија. То су:
- Најлепша зелена површина око стамбеног објекта (блоковско зеленило)
- Најлепша зелена површина око пословног објекта
- Најлепши балкон окренут према улици
- Најлепше уређено школско двориште
- Најл΀µпше двориште предшколске установе
- Најлепша новоподигнута ΀·е΀»ена површина

То је шест "званичних" категорија у којима се најбољи бирају и на нивоу града, а нас ништа не спречава, ако уочимо нешто што је лепо уређено и урађено, а да не спада у неку од поменутих категорија, да га изаберемо за најбоље и наградимо. Што значи да ми на Савском венцу можемо имати и седму специјалну категорију.
Као и претходних година, акцију ћемо "спустити" и с њоме почети из месних заједница. Према томе, ако уочите неко лепо зеленило пријавите то својој месној заједници. Стручни сарадници из месних заједница ће најбоље у свим категоријама предложити општинској комисији, у којој ће бити представници Одељења за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу, општинске инспекције и комисије Општинског већа за комунална питања. Они ће, заједно са нашим фото-репортером ЂорЂом Вукојем обићи све најбоље са месних заједница, фотографисати и на крају одлучити кога ће на општини похвалити, а кога наградити и "послати" у град. Рокови за тај посао су следећи:
- Најбољи на месним заједницама морају бити изабрани до 22. маја, што значи да Ви своје предлоге месним заједницама можете доставити најкасније до петка 15. маја.
- Општинској комисији се предлози из месних заједница достављају најкасније 25. маја, а она има 10-ак дана да обиђе све локације и изабере најбоље који се на општинама проглашавају 5. јуна, на Дан животне средине.
- Најбољи у граду биће проглашени недељу дана касније, 12. јуна, на свечаности у "Зеленилу Београд".
Општина Савски венац је претходних година веома озбиљно учествовала у овој акцији, а имала се чиме и подичити, тако да су наши предлози редовно освајали и барем једну (често и више) од награда на нивоу града. Притом смо најбоље на Општини, награђивали лепим поклонима, које смо за ову годину већ обезбедили.
Top