Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

16. мај 2007.

НАЈЛЕПШИ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

После обиласка целе општине и избора најлепших зелених "објеката" у свих девет месних заједница, одговарајућа општинска комисија изабрала је најлепше на Савском венцу који ће ову општину представљати у избору најбољих у граду, а у склопу акције ЈКП "Зеленило Београд" - "За зеленији Београд".
Изабрани су најбољи у шест официјелних и једној специјалној категорији:
- Најлепша зелена површина око стамбеног објекта је двориште стамбене зграде у Бирчаниновој улици број 4, које су уредили сами станари ове зграде.
- Најлепша зелена површина испред пословног објекта. У овој кате-горији направили смо преседан предлажући два објекта, јер једноставно нисмо могли да "преломимо": простор испред пословне зграде "Гемакс" на Бањичком венцу број 28б, који је раније у овој акцији награђиван и будући и даље најлепши у граду само због тога му је награда измакла прошле године. Уколико је то што је ова прелепа зелена површина већ била међу награђенима и даље разлог за њено ненаграђивање, предлажемо ништа мање леп простор око пословног центра и ресторана "Стеко" у Добропољској улици, поред ауто-пута.
- Најлепши балкон окренут према улици је балкон стамбене зграде у улици Жанке Стокић број 20 на Сењаку.
- Најлепше уређено школско двориште је двориште Интернационал-не школе "Чартвел" у улици Теодора Драјзера број 38.
- Најлепше уређено двориште предшколске установе је двориште Дечјег вртића "Краљ Петар Први" у улици Владете Ковачевића број 1.
- Најлепша новоподигнута зелена површина је простор испред и између новоизграђених зграда у улици Вајара Ђоке Јовановића број 2а, 2б и 2в на Топчидерском брду.
У специјалној категорији, као посебан допринос уређењу града предлажемо зелену површину унутар кружног тока на Топчидерској звезди. Овај сквер, наиме, недавно је обогаћен скулптуром жирафе која је својом атрактивношћу оплеменила прстор, али и привукла пажњу пролазника који до сада ово место, са ког је уклоњен и билборд који је ту доминирао, готово да нису ни примећивали. Како је пројектом предвиђено да се у овај простор смести цела "породица" од укупно четири жирафе (које се тренутно праве) пуну слику и прави утисак имаћемо тек кад све буде "у комплету" и када жирафе, како је планирано, буду обрасле бршљаном, што читав пројекат кандидује за специјалну награду у категорији "зелених површина".
Top