Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. август 2008.

НАЈПРЕЦИЗНИЈА ДИЈАГНОСТИКА ПРОДУЖАВА ЖИВОТ

Захваљујући донацији општине Савски венац, Кардиологија 2 при Институту за кардиоваскуларне болести КЦС добила је систем за хемодинамски мониторинг пацијената. Систем од три апарата вредан 1.111.000 динара омогућиће дијагностицирање и лечење акутних срчаних слабости.
Чак 90% пацијената, после изузетно прецизне дијагнозе коју омогућавају ови апарати, моћи ће да уз одговарајућу терапију настави да живи, истакао је професор др Петар Сеферовић, начелник Кардиологије 2 која се сматра колевком српске хирургије и једним од мотора КЦС и Медицинског факултета. Клиника има изузетну традицију у лечењу срчаних слабости, не само у домаћим, већ европским размерама.
Ненад Прелић, секретар Скупштине општине Савски венац, који је 19. августа са представницима општине обишао Клинику и присуствовао промоцији ових вредних апарата, рекао је да Савски венац већ неколико година уназад помаже здравству, како матичном Дому здравља, тако и породилиштима и клиникама при КЦС, лоцираним на овој општини, те да је ово наставак једне изузетно хумане и корисне праксе.

Top