Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

15. новембар 2019.

НАЈЗЕЛЕНО: Награђени власници најлепших башти, балкона, дворишта...

НАЈЗЕЛЕНО: Награђени власници најлепших башти, балкона, дворишта...

Члан Већа Градске општине Савски венац Милош Видовић уручио је данас у просторијама општине награде победницима у локалној акцији „Најзелено 2019“. Суграђани који дају пример најбоље  праксе у одржавању зелених простора на Савском венцу награђени су ваучерима за куповину зеленила.

Видовић је честитао добитницима уз поруку да наставе да буду инспирација својим  суседима  за  још  лепши и зеленији  Савски венац.

-На крају сваке године у оквиру локалне акције „Најзелено“ Општина Савски венац жели да истакне и награди труд  суграђана који се посвећено баве уређењем зеленила у свом животном и радном окружењу – рекао је Милош Видовић.

 

Ове године у категорији - најлепша зелена површина око стамбене зграде прво место је освојила суграђанка Верица Драговић, а  у категоријама за најлепши балкон окренут према улици и најлепшу окућницу Ненад Нинић. Фирма Енергогруп освојила је прво место у категорији  најлепша зелена површина испред пословног објекта, а ресторан Франш за најлепше уређено зеленило угоститељског објекта.  ОШ „Креативно перо“  победила је у категорији за најлепше школско двориште, а за најлепше зеленило око предшколске установе вртић „Happy kids“.

Акција „Најзелено“  представља једну од континуираних активности од значаја за заштиту животне средине на подручју општине Савски венац. Кроз предлоге најлепших зелених површина на територији  Градске општине Савски венац ова акција сваке године даје значајан допринос и акцији ЈКП Зеленило - Београд „За зеленији Београд“.

 

Догађају у свечаној сали ГО Савски венац присуствовао је и начелник Одељења за пројекте развоја Владимир Настић.

 

 

 

Top