Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

13. јул 2019.

Наставак лепе традиције на Савском венцу- Одржан трећи „Петровдански сабор“

Наставак лепе традиције на Савском венцу- Одржан трећи „Петровдански сабор“

Традиционална манифестација „Петровдански сабор“ у организацији општине Савски венац окупила  је данас велики број суграђана испред Конака кнеза Милоша у Топчидерском парку. Програм је свечано отворио члан Општинског већа Страхиња Кукић,  а након тога уследио је разноврстан културно – уметнички и забавни програм.

Трећи „Петровдански сабор“ обележили су наступи Културно- уметничких друштава „Србија 011“,  КУД „Мартиновци“ и КУД „Дукат Пирот“ која су се представити традиционалном игром и песмом којом од заборава чувају српско наслеђе и народни дух. Најмлађе посетиоце одушевила је кловновска  представа „Шашавков шоу“ , као и популарна представа  „Фрозен“, док је старија публика имала прилику да чује интересантне  приче и предања о Петровдану, као и обичајима и веровањима која се везују за овај празник.

 Осим бројних бесплатних садржаја и атракција за децу попут трамболина и тобогана,  малишане су  посебно  обрадовале  маскоте омиљених јунака из анимираних цртаних филмова које су дефиловале Топчидерским парком, дружиле се и  фотографисале  са њима.

Манифестација „Петровдански сабор“ организује се трећу годину заредом, а поводом обележавања славе Топчидерске цркве, Светих апостола Петра и Павла.

Top