Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. октобар 2019.

Наставак сарадње две општине: Општина Савски венац поклонила комплет спортске опреме за клубове у Лепосавићу

Наставак сарадње две општине: Општина Савски венац поклонила комплет спортске опреме за клубове у Лепосавићу

Приликом данашње посете општини Лепосавић, помоћник председнице општине Савски венац Александар Дујановић и члан Општинског већа Милош Видовић уручили су  комплет спортске опреме за клубове у Лепосавићу.

Комплет спортске опреме са мајицама, лоптама за фудбал, одбојку и кошарку, као и рекетима за стони тенис обрадовао је најмлађе спортисте из ФК „Космет“, ОК „Лепосавић“, КК „Копаоник“ и СТК „Лепосавић“ који су се окупили у спортској хали у Лепосавићу и заједно са председником општине Зораном Тодићем дочекали госте из Београда.

Ова активност је реализована  у оквиру  Протокола о сарадњи који су две општине потписале у фебруару ове године.

 

Према речима члана Већа општине Савски венац Милоша Видовића циљ је да се обезбеде бољи услови за бављење спортом и јачање спортског духа међу децом и младима на простору најсеверније општине на Косову.

-Интензивно радимо на импелементацији Протокола у оквиру кога смо се фокусирали на заједничке активности, пре свега у области културе, образовања и спорта. Током наше посете у априлу, за малишане предшколског и школског узраста организовали смо позоришне представе у Лепосавићу, у којима је уживало више од 300 деце. Овај пут  усмерили смо се на подршку развоју спорта и надамо се да ће ова   опрема бити од користи клубовима у свакодневном раду, а деци која у њима тренирају мотивација за  постизање бољих спортских резултата- навео је Видовић уз поруку да ће општина Савски венац у складу са својим могућностима наставити и убудуће да пружа сву неопходну помоћ и подршку општини Лепосавић и њеним грађанима.

 

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић захвалио се руководству општине Савски венац на челу са председницом Иреном Вујовић на подршци у тешким тренуцима.

-Много нам значи ова помоћ, али пре свега присуство наших пријатеља из Београда. Ово је само једна од заједничких активности и корака у сарадњи коју ћемо наставити- поручио је Тодић.

У оквиру посете Лепосавићу, представници општине Савски венац обишли су радове на асфалтирању улица у овој општини и разговарали са локалним становништвом.

Top